Jak utworzyć drugie konto na Instagramie?

0
Jak utworzyć drugie konto na Instagramie?

Instagram jako serwis społecznościowy daje swoim użytkownikom możliwość posiadania dwóch lub więcej kont. Taka sytuacja jest szczególnie wygodna dla osób chcących prowadzić zarówno konto prywatne, jak i publiczne bez konieczności rezygnacji z któregokolwiek.

Posiadając jedno konto na Instagramie w bardzo łatwy sposób można dodać kolejne. Wystarczy wejść na swój obecny profil i rozwinąć listę (kliknąć trzy poziome kreseczki w prawym górnym rogu), a następnie wybrać opcję ‚Ustawienia’ znajdującą się u dołu strony. Należy odszukać tam zakładkę ‚Dodaj konto’ i wejść w nią.

Założenie kolejnego konta na Instagramie

Serwis automatycznie przekieruje użytkownika do głównej strony, gdzie na nowo należy podjąć rejestrację drugiego konta. W tym celu niezbędne będzie podanie wymaganych informacji, ustawienie nowego loginu oraz hasła. Bez względu na podane wcześniej dane, to użytkownik decyduje czy na dalszym etapie będą one publiczne, kreując swoje konto od nowa. Nie należy mieć żadnych wątpliwości, gdyż oba konta nie są ze sobą w żaden sposób połączone np. informacjami o użytkowniku. Drugie konto jest całkowicie oddzielne.

Jak dodać 2 konta na Instagramie?

Nie tylko założenie kolejnego konta na Instagramie jest bardzo proste, ale jego późniejsze prowadzenie również. Serwis daje użytkownikom możliwość zalogowania na jednym urządzeniu dwóch kont równocześnie oraz szybkie przemieszczanie się w obrębie obu. Posiadając drugie konto na Instagramie, na profilu obok nazwy użytkownika widoczna będzie mała strzałka skierowana w dół. Po jej naciśnięciu pojawi się okienko z opcją przełączenia konta (bez wylogowywania pierwszego). Warto dodać, że odtąd powiadomienia wysyłane przez serwis będą dotyczyć obu kont. Użytkownik nie musi się więc martwić o pominięcie czegokolwiek. Oczywiście istnieje również możliwość wylogowania się tylko z jednego konta lub z obu naraz.

Nie należy bać się opcji prowadzenia dwóch instagramowych kont, gdyż wszystko jest bezpieczne. To użytkownik posiada wyłączne prawo do decyzji o utożsamianiu się z istniejącym już kontem czy też do całkowitej jego autonomii.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here